Filmgalla med de unges egne produktioner (Hvalsø)

Aktivitet:
En filmfestival, hvor elever fra skolens juniorklub viste deres egne produktioner på det store lærred. Forældre og søskende var inviteret som gæster – den røde løber var rullet ud og der var velkomstdrink og snacks i cafeen inden filmene blev vist. Der var taler og lidt “stjernedrys” i form af Steen Rasmussen(Wikke og Rasmussen), som indledte med at fortælle, hvorfor han synes det er fedt at lave film! De unge præsenterede selv deres film – der var ialt 4 – filmene blev vist 2 gange – anden gang uden afbrydelser. Efter fremvisningen voterede en til dagen særlig sammensat jury -for der skulle uddeles priser i kategorier, som de unge selv havdeværet med tilsat vælge. Dagen sluttede af med prisoverrækkelse ogen gensyn med filmen der vandt prisen som \”bedstefilm\”.

Hvornår og hvor foregik det: En lørdag eftermiddag i januar kl. 13-16 i Hvalsø Bio.

Hvor mange deltog: Der var i alt 80 gæster til arrangementet.

Samarbejdspartnere:  Medarbejdere i Hvalsø juniorklub, unge fra Juniorklubben i alderen 12-15 år, de frivillige i børnefilmklubben og et par operatører fra biografen.En kulturmedarbejder fra det lokale bibliotek var på i forhold tilkontakt til pressen.

Erfaringer: Vigtigt at planlægge samarbejdet i god tid.Medinddragelse af de unge er altafgørende. Der var kompetente medarbejdere i klubben som stod for hele filmproduktionen -filmklubben var sparringspartner omkring arrangementet i biografen.

Hvad har I lært, og hvad vil I gøre anderledes: Vi har planer om at gentage projektet i den kommende sæson . Vi har lavet en lukket gruppe på Facebook, hvor vi løbende deler ideer og erfaringer.

Økonomi:
Ungdomsklubben betalte for leje af biografen på samme vilkår som filmklubben. Forplejning, plakater, priser mv. var også på klubbens regning .

Markedsføring:
Der var fin omtale af projektet i Roskilde Dagblad og en reportage fra selve dagen i lokalavisen .

Kontakt:
Hvalsø børne- og ungdomsfilmklub,
Else Marie Scheibelein, elsemarie.scheibelein68@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *