Kategoriarkiv: Nye målgrupper

Film for udviklingshæmmede (Glostrup)

Aktivitet:
Vi fik en henvendelse fra en mor til et udviklingshæmmet barn. Hun nævnte hvor svært det var at tage sit barn med i biografen eller teater, da børnene kan være støjende og fylder en del op med deres kørestole.
Da vi har rigtig god plads i vores biograf også til kørestole, prøvede vi at oprette et specielt hold for de udviklingshæmmede med 1 ledsager.
Vi viser film 4 lørdage kl. 13:30 – oktober/december/februar/marts
Læs resten

Film for indvandrebørn (Hodja Nørrebro)

Aktivitet:
Vi afholdt i vinteren 2014 premiere på de 5 dokumentarfilm ”Tro Håb Afghanistan” som en af Hodja fra Nørrebros filmklubvisninger. Dette valgte vi at gøre, da filmene omhandler børn i Afghanistan, og da vi har flere flygtningebørn som medlemmer. Premieren var officiel, så det var muligt for andre ud over vores egne medlemmer at købe billet til denne visning. Vi havde således en fuld sal på 250 mennesker bestående af børn plus voksne (børnenes forældre, søskende mm). Læs resten

Minifilmklub for børnehavebørn (Kolding)

Aktivitet:
I Filmklubbens bestyrelse havde vi et ønske om at starte en filmklub for mindre børn I forbindelse med den normale forestilling lørdag formiddag . Vores nuværende filmklub er for 0. klasse og op til teenagere. Vi udvalgte film, der var kortere og planlagde visning af fx 3 film pr. gang, hver gang med en lille introduktion til filmene, samt med nogle fokuspunkter, som børnene skulle lægge mærke til.
Prisen var for en voksen og et barn, så alle børn ville få en deltager med.
Læs resten

Filmklub for institutioner (Lemvig)

Aktivitet:
Vi har i Lemvig udviklet et system, hvor kommunens institutioner (dagpleje, vuggestue, børnehave, sfo og klub) deltager i vores filmklub, det vil sige, at vi har ”ambassadører” i alle institutioner (en lærer eller pædagog) der står for alt PR for filmklubben, og da institutionerne ser det som et pædagogisk tilbud, tager pædagogerne børnene med i filmklubben i institutionstiden. Det er også ambassadøren, der sørger for at indsamle tilmeldingerne og pengene fra forældrene. Læs resten